
TYT - AYT Kursları
TYT-AYT KURSLARI
Vip Fen Bilimleri, tecrübeli ve alanında uzman öğretmenleriyle birlikte, öğrencilerin güçlü yönlerini ortaya çıkararak eksikliklerini tamamlıyor ve sınavda en yüksek performansı almalarını sağlıyor. Mezun ve 12. sınıf öğrencilere özel hazırlanan programlar ile TYT ve AYT sınavlarına yönelik kapsamlı bir müfredat sunuluyor. Sınav teknikleri, deneme sınavları ve öğrenci takibi gibi pek çok farklı yöntemle öğrencilerin başarısını artırması hedefleniyor.
Butik Sınıflar
8-10-12 ve 14 kişilik butik sınıflarda eğitim vererek öğrencilerin daha iyi takip edilmesini sağlıyoruz
Öğrenci Bilgi Sistemi
Otomasyon sistemlerimiz ile öğrenci ve veli bilgi sistemi ile öğrencilerimiz ve velilerimiz ders ve başarı durumları takip ediliyor.
Bireysel Rehberlik
Bireysel Rehberlik sistemi ile Kişiye Özel Analiz, Kişiye Özel Rehberlik Ajandası, Kişiye Özel Sıfır Hata Kitapçığı ve Kişiye Özel Soru Bankası
Yeni Nesil Yayın Desteği
Yeni Nesil Yayın Desteği ile en son müfredata uygun eğitim
YKS Nedir?
ÖSYM tarafından 2017-2018 öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanan YKS, ortaöğretimden yükseköğretime geçiş için 3 ayrı oturumdan oluşan bir sınavdır. YKS’den önce ise iki oturum olarak gerçekleşen üniversite sınavının ilk adımı YGS, alan bilgisini test eden ikinci oturum ise LYS’ydi.
30 Haziran 2018’de ilk olarak uygulanan yeni sınav sistemi YKS’nin ilk oturumu TYT(Temel Yeterlilik Sınavı)’dir. Üniversiteye yerleşmek isteyen tüm adayların, tercih etmek istedikleri bölümler ve alanları ne olursa olsun bu ilk oturuma girmek zorundadırlar. Bu oturumda puan türlerinde belirlenen barajı geçen adaylar, ikinci oturum olan AYT/YDT’ye girmeye hak kazanırlar.
Yüseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırıldı.
Tıpkı eski sitemde olduğu gibi ilk oturumda 9. ve 10. sınıf müfredatından sorular yoğunlaktayken, ikinci oturum AYT/YDT’de ise tüm lise müfredatından soru çıkmaktadır.
TYT Nedir? Tyt'de Hangi Dersten Kaç Soru Çıkar, Kaç Dakika Süre Verilir?
Tüm adayların girmesi zorunlu olan bu ilk oturumda amaç; adayların temel problem çözme becerilerini, akıl yürütme ve mantıksal muhakeme yeteneklerini ölçmektir. Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 dersi kapsar. Adaylara verilen sınav süresi 165 dakikadır.
2022 yılı itibariyle TYT 150 baraj puanı uygulaması kaldırılmıştır.
Türkçe 40 soru, Sosyal Bilimler Testi ( Tarih 5, Coğrafya 5, Felsefe 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da ek olarak Felsefe 5) 20 soru, Temel Matematik Testi 40 soru, Fen Bilimleri Testi ( Fizik 7, Kimya 7, Biyoloj 6 ) 20 soru olmak üzere toplamda 120 soruyu içermektedir.
TYT Türkçe sorularında adayların temel dil bilgisi seviyesi, okuduğunu anlama ve yorumlama, imla ve yazım hatalarını tespit edebilme, sahip olduğu kelime haznesi ve doğru cümle kurabilme yeterlilikleri ölçülür.
TYT Sosyal Bilimler sorularında; adayların Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarında genel durumu görebilme, yorumlama ve bu alanların temel ilkelerini bilme becerisi test edilir.
TYT Temel Matematik sorularında ise adayların, temel işlemleri yapabilirliği ölçülürken, matematik bilgisini soyut işlemlerde ve gündelik problemlerde kullanabilme becerisine bakılır.
TYT Fen Bilimleri sorularında adayların Fizik, Kimya ve Biyolojinin temel ilkelerine ne kadar hakim oldukları, bu ilkeleri ölçme ve sorular üzerinde kullanabilme becerilerinin ne kadar geliştiği test edilir.
AYT Nedir, Hangi Dersten Kaç Soru Çıkar, Kaç Dakika Süre Verilir?
AYT (Alan Yeterlilik Sınavı) adayların kendi alanlarındaki başarısını ölçen ikinci oturumdur. AYT’ye adaylar istekleri doğrultusunda girerler. Ancak 4 Yıllık lisans bölümleri AYT puan türleri ile tercih edilebilir. Bu oturumda adından da anlaşılacağı üzere, adayların kendi alanlarına dair ileri seviye bilgileri test edilmektedir. Adaylara, tüm alanları kapsayan tek kitapçık dağıtılır.
Bu oturumda; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde (Türk Dili ve Edebiyatı 24 soru, Tarih/1 10 soru Coğrafya/1 6 soru) toplam 40 soru vardır.
Sosyal Bilimler-2 Testinde (Tarih/2 11 soru, Coğrafya/2 11 soru, Felsefe Grubu (Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık) 12 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da ek olarak Felsefe Grubu soruları) toplamda 40 soru vardır.
Matematik Testi de toplam 40 sorudan oluşurken, Fen Bilimleri Testi ( Fizik 14 soru, Kimya 13 soru, Biyoloji 13 soru) toplam 40 soruyu içerir.
AYT tüm bölümlerle birlikte 120 sorudan oluşur. Adaylara bu oturum için toplam 180
dakika süre verilir.
2022 yılı itibariyle AYT 180 baraj puanı uygulaması kaldırılmıştır.
Adayların tercih yapacakları puan türlerine göre çözmeleri gereken bölümler ise şöyledir;
Sayısal adayları: Matematik + Fen Bilimleri
Sözel Adayları: Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 + Sosyal Bilimler-2
Eşit Ağırlık Adayları: Matematik + Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1
AYT puanı hesaplanırken, adayların TYT puanının %40’ı, AYT puanının ise %60’ı baz alınır.
TYT’ye her aday girdiği için derslerin katsayıları değişmezken, AYT’de sözel, sayısal ve eşit ağırlık olmak üzere 3 farklı alana göre puanlar hesaplanmaktadır. Bu nedenle her dersin kat sayısı farklıdır.